Аз возех на джипката Дейвид, за да разгледа по-добре планините, по-добре условията, при които работят българските граничари. Забранено е, но така той по-добре почуства как работят българскитe граничари, каза премиерът пред БНТ.

Има хора, които използват социалните системи на развитите държави, добави още той. Да си представим, че има такива хора, които дойдат за това в България.

Дейвид ми е приятел. Толкова години работим заедно, няма нужда от похвала, уточни още Борисов.

„Нападнах ги малко пресилено с думите „банда некадърници“, призна той по повод думите си за буса на летище София. И продължи: „Те направиха едно риалити шоу как действа нашият антитерористичен отряд. Какво им пречеше да сложат един параван“.

По повод на оневиняването на Христо Бисеров, Борисов каза, че съдът така е преценил.

"Тези боричкания в Реформаторския блок дават на опозицията да се изяви. И аз не мога да схвана кой какво желае", каза премиерът Бойко Борисов. Всички имат принос. Не допускам някой да каже: Без мене няма да стане. И без петел съмва, добави премиерът.

Той обясни, че не бил склонен да даде на всеки, който вика най-силно. На много, които викат, нищо не даваме, обясни премиерът. Той обаче припомни, че това, което имали като ангажимент към учителите, го изпълнили.

И из съм човек като всички останали, израснали в тази среда. Обичам да се шегувам, обясни още Борисов.

Още за белия бус на летището

Той каза още, че действително нападнал малко пресилено полицаите заради белия бус на летището. Защото, ако бях в подобна ситуация, като тази не летището, трябва да се сложат 4 пожарни или 4 автобуса или да опънат един чаршаф и през това време службите да проверят сигнала и елиминират заплахата, ако има такава.

Той отново повтори, че цяла България гледа как действа СОБТ.

Дадохме безплатен съвет на нашите врагове как работи отряда за борба с тероризма. Затова им се ядосах. Надявам се да са си извадили поуките.

Борисов каза още, че били пресилени изказванията за преврат срещу него. Само преди месец българите потвърдиха управлението, в което ГЕРБ участва. Показаха силите на реформаторите, на ДПС, на БСП, позиционирането на политическите партии.

За сланинката и винцето

Аз много обичам сланинка, червено винце и да палнеш една цигара ,но докторът не дава и ги забранява. Не искаме и един лев от парите от казаните, ние бюджета сме го изпълнили и преизпълнили, догодина ще сме още по-добре. Това каза в предаването на „Панорама” на БНТ Бойко Борисов.
Той се зарадва, че само за това се намират повод да го критикуват, значи другото е наред. На въпроса за евентуални министерски промени в правителството, премиерът припомни как е съставяно то. „Ако ще сменяме министри, то не може да стане без решение на коалиционните партньори и едва тогава решението да влезе в Народното събрание”, уточни лидерът на ГЕРБ.

„Даваме не на всеки, а на който ни убеди, че е необходимо. Ето, дадохме и на учителите, обещахме на Янка Такева и Пламен Димитров и дадохме”, посочи премиерът.

Хората искат всеки ден да им се случват хубави неща и ние го правим, каза Борисов.

За прокуратурата и правосъдния министър

Той даде висока оценка за работата на прокуратурата и главния прокурор. "Претенцията ми към Христо Иванов е, че излезе и каза, че е единствения, който може да направи съдебната реформа, това и аз не си позволявам да кажа, че управлявам, а обяснявам, че имаме парламент и опозиция", каза Борисов. Той допълни, че всички са му мили, но в този свят не можеш да си позволяваш непрекъснато да плашиш, че ще излезеш от управлението.

"Очаквам в парламента всички политически сили да започнем с промяната в Конституцията, което се иска и от Брюксел. Христо Иванов сам си прави стола нестабилен, след като влиза непрекъснато във войни, в пререкания", уточни Борисов.