Хотел-ресторант „Европа“ до централната автогара е напълно реновиран и очаква своите гости в уютна обстановка. Комплексът вече се стопанисва от двама известни русенски ресторантьори - Валентин Симеонов и синът му Васил.
 Хотелската част разполага с 30 стаи, три апартамента и лоби бар със спиртни, студени и топли напитки, обясни Валентин Симеонов. Те са климатизирани, с плазми, свободен достъп до интернет, санитарни възли и всички условия за тризвезден хотел, каквато е категорията на „Европа“. Цените за преспиване са народни, като в тях влиза охраняем паркинг и закуска. Освен това гостите на хотела ползват отстъпки в ресторанта на първия етаж, който е с капацитет 120 места, допълни Васил Симеонов и уточни, че за пребиваване се приемат спортни отбори, които са на състезание в Русе, като за играчите се изготвя специално меню според изискването на съответния спорт. В комплекса се приемат и отбори за лагери. 
Ресторантът, към който има закрита зимна градина, предлага обедно меню от топли супи, ястия и десерти. В него по заявка могат да се организират сватби, банкети и други семейни и фирмени тържества, като за доброто обслужване на клиентите се грижи професионален персонал. За организираните тържества се правят специални отстъпки, изготвят се и индивидуални менюта по избор на клиентите. Приоритет в кухнята има хубавата прясна дунавска риба, приготвят се още изискани ястия и специалитети от френската и българската кухня. За доброто настроение на гостите се грижи оркестър, а самият ресторант работи от 8 часа до полунощ всеки ден.
За предстоящите празници през този месец заведението вече е изготвило различни менюта, а навръх Нова година клиентите в ресторанта могат да използват и хотелската част. За заявки желаещите могат да се обаждат на тел. 082/45 90 90.