"Гласуването за оставането ми в парламентарната група на Патриотичния фронт вече се състоя чрез подкрепата, която получих от останалите политически сили в него и която бе разпространена в официална позиция".Това заяви в кулоарите на парламента нарочената за изгонване от депутатската група на патриотите Полина Карастоянова. Вчера лидерът на НФСБ и всички депутати от тази партия обвиниха Карастоянова в лобизъм за монополистите във винопроизводството и удря дребните производители.

Депутатката благодари на лидера на ВМРО, на останалите депутати от ПФ и на медийната комисия за подкрепата.

Без да назовава името на Валери Симеонов, тя заяви, че атаката срещу тях е плод на деструктивна политика и на намаляване на подкрепата, проличало на местните избори, които хората от НФСБ се опитват да компенсират с тези действия.

Тя продължи да твърди, че искането на Симеонов да бъде отстранена от парламентарната група на патриотите е "емоционална изява, която може да бъде преосмислена".

Карастоянова отрече да е обвързана в настоящия момент с отношения с асоциации на винопроизводители, но подмина уточнението дали е имала такива в миналото.

Карастоянова подчерта, че срещу една дама вчера са се изправили петима мъже и сравни себе си с бялата дама във "великата игра - шаха", която е много важна на дъската.