Фантастичната идея мъжете да износват и раждат деца скоро може да се превърне в реалност. Това твърди д-р Кейти Чънг, директор на програмата за защита на фертилността в медицинското училище „Кек” към Университета в Южна Каролина. По думите на специалистката в близко бъдеще трансплантацията на матки при мъжете ще е напълно възможна, посочва Yahoo Health.

Според медиците до 2020-2025 г. представителите на силния пол ще са в състояние да даряват живот чрез собственото си тяло.
„Мъжката и женската анатомия не са толкова различни. Един ден просто някой ще намери начин да направи тази революционна стъпка”, коментира д-р Чънг.

Засега първите клинични тестове се провеждат с транссексуални жени. Медиците посочват, че след раждането пациентките, минали под дъгата, може да отстранят присадената им матка. Това означава, че няма да им се наложи да вземат имуносупресори и други медикаменти срещу отхвърляне на трансплантирания орган.До момента успешни раждания има при пациентки, родени без матка, които са били трансплантирани.