Министър-председателят Бойко Борисов заведе британския си колега Дейвид Камерън да види нестинарски танци и да опита българската кухня.

„Тази вечер премиерът Дейвид Камерън опита от традиционната българска кухня. За първи път той и неговият екип видяха на живо ходене върху жар с боси крака. Разказах му, че нестинарството е един от най-старите български обичаи, който в миналото е бил практикуван и в Беломорска Тракия, а днес е запазен само в няколко села в планината Странджа. През 2009 г. ритуалът е включен в Списъка на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство“, написа Борисов в профила си във „Фейсбук“.

От снимките се вижда, че двамата явно се забавляват, а Камерън дори снима с телефон.

Вижте снимките:

Тази вечер премиерът David Cameron опита от традиционната българска кухня. За първи път той и неговият екип видяха на жи...

Публикувахте от Бойко Борисов в 3 декември 2015 г.

Камерън е на двудневно посещение в България, като в първия ден от визитата си той проведе срещи с Борисов и с президента Росен Плевнелиев.

Българският премиер коментира, че с британския си колега са „приятели, винаги сме се подкрепяли по време на заседанията на Европейския съвет”. Той показа на Камерън снимки от своите срещи с официални лица и му се похвали, че „трима папи са го галили по главата“.

Борисов към Камерън: "Три папи са ме галили по главата". Повече - във видеото! http://bit.ly/1lZKC6f

Публикувахте от Новините на Нова в 3 декември 2015 г.

В петък Камерън и Борисов ще посетят българо-турската граница.