Христо Мутафчиев – любимият актьор на поколения българи, става четвъртият член на журито на Dancing Stars 2014. Шефът на Съюза на артистите застава на катедрата редом до опитните Илиана Раева, Алфредо Торес и Галена Великова.

„Продуцентите на Dancing Stars ми направиха предложение, което не можах да откажа. Част от професията ми е да наблюдавам артистичността. Затова ще оценявам не само танците, а цялостното поведение на двойките – от момента, в който излязат на сцената до момента, в който слязат от нея.”

Съдбата среща Христо с танците още в техникума по дървообработване и вътрешна архитектура в Пловдив, където той е част от група по брейк денс. „Танцувахме в „Младежкия дом”, по улиците и по мостовете на Марица” – споделя той, а в средата на 80-те печелят дори републиканското първенство. Истински екшън заради танците се разиграва, когато тогавашният министър на образованието Александър Фол издава заповед за вечерен час. Групата на Христо затваря движението на улицата, на която излизат да изразят протеста си с танц. Полицията арестува част от младежите, а друга, заедно с Христо, успява да избяга. „Скочих от моста в Марица и успях да избягам, благодарение на това, че тренирах 6 години плуване и преплувах реката. На другия ден бяхме остригани 0 номер.”

Главна роля с танци – така завършва и курса по пластика в НАТФИЗ. Христо влиза в ролята на Чайката в „Джонатан Ливингстън Чайката” в дипломния си спектакъл при преподавателката си по пластика Александра Хонг.

„Никога не са ми отказвали танц” – така пък чаровният актьор отговори на въпроса дали някога дама му е отказвала танц.

Какъв съдия ще бъде и кои ще са фаворитите му в новия сезон на Dancing Stars, ще видим скоро по Нова.