Има вероятност дребен битов спор и последвал шамар да е отключило агресията на 24-годишния шуменец Радослав Златев към майка му, пише "Труд". Младият мъж е в ареста, след като закла Еленка пред входа им на ул."Света гора"4 посред бял ден в сряда.По неофициални данни, версията на убиеца е такава. Той не споменавал за приети алкохол и опиати, но изглеждал неадекватно. Взета е кръв за химичен анализ, която ще покаже дали Радослав е бил под въздействие на наркотично вещество, което да го е подтикнало към крайната жестокост. Прокуратурата подготвя искане за постоянно задържане под стража и най-вероятно то ще се гледа от окръжния съд в петък, каза говорителят прокурор Орлин Куздов.

Радослав или Радо Кърпата, както е известен, работел в склад на мебелна фирма. В деня преди убийството имал проблеми в службата и затова във фаталната сряда решил да не ходи на работа. Отдал се на компютърни игри, а към 13,30 отишъл в кухнята и заварил майка си на мивката с чаша вода. Двамата се скарали, той дръпнал чашата от ръцете й, разляли я, а жената ядосана го плеснала. Това отключило яростта му.

Радослав действал с голям ловен нож, с острие над 15 см, твърдят запознати. Майката опитала да се спаси навън. Синът я настигнал и я заклал. Нанесъл множество рани по ръцете, докато се бранела, дори по гърдите, но фатално било прерязването на шията и последвалата кръвозагуба.

От профила на Радослав във фейсбук става ясно, че е фен на футбола, има мнение и за марихуаната. Няколко пъти е споделелял статии за нейния лечебен ефект и нуждата от легализиране.