Ако държите да купите прясна риба с гарантиран произход и качество за Никулден, мястото е рибен магазин „Дунав“. А за дамите, които нямат време да приготвят вкъщи традиционния рибен специалитет за празника, вече се приемат поръчки за пълнени шарани в топлата точка на съседния рибен магазин. Той предлага богато разнообразие от прясно приготвена пържена, печена и панирана риба, която отговаря на всички критерии и изисквания на клиента. Продавач-консултантите ще ви помогнат да изберете най-подходящата риба според вашия вкус. 
Редовните клиенти знаят, че в магазина срещу входа на Кооперативния пазар на улица „Шипка“ винаги могат да намерят огромно разнообразие от речна и морска риба, като 
особено акцент там са дунавските обитатели
С прясна риба собственикът на магазина се снабдява от неговата собствена борса в Тутракан, която е и лицензиран цех за транжиране на риба.
Всички видове са придружени винаги с документи за произход и се зарежда постоянно, защото основна цел на рибния магазин е 100% гарантирано качество и произход. В богатия му асортимент винаги са включени: речна пъстърва, бяла риба, облез, черноморски попчета, морски кефал, таранка. A ценителите и по-капризните клиенти могат да опитат топло пушено филе от толстолоб и скумрия, като цените им са съответно 12 и 11 лева. 
Прясната риба в магазин „Дунав“ е от големи водоеми и няма дъх. Тя е с доказано качество и произход, а вкусовите й качества са неустоими. В магазина клиентите могат да открият и охладени, пушени, замразени и мариновани риби, както и хайвер. Продавачите подчертават, че във всеки магазин се предлага замразена риба, но тя няма нищо общо с прясната, която макар и по-скъпа, е доказано по-качествена и полезна за здравето. 
За предстоящия Никулден 
най-търсен е шаранът, който в рибния магазин е с червено месо и без мазнини
От „Дунав“ уверяват, че цената му ще се задържи. За големината на шарана - дали да е 1-2 килограма или повече, казват, че това е въпрос на вкус. Всеки избор има своите предимства. Но са категорични, че колкото и да е голям дунавският шаран, не е мазен. А ако сте решили да опитате непознат вид риба, персоналът винаги ще ви даде съвети за тънкостите в приготвянето на рибни ястия и ще препоръча поне няколко изпитани рецепти. 
Богатство и предимство на рибния магазин са
аквариумите с живи риби, в които плуват амур, шаран, сом
Клиентът може да си избере конкретен екземпляр, а зевзеците подхвърлят, че неуспелите рибари могат да вземат реванш за лошата слука, като сами си уловят желаната риба.
Освен на качеството държим и на изгодните цени, казват в магазин „Дунав“. Това е и тяхната формула за превес над конкуренцията. Редовни клиенти са им ресторантите, за които се правят винаги специални отстъпки.
Тъй като чистенето не е много приятно занимание за домакините, тук персоналът се е погрижил за лесно решение и на тази задача. 
Избраната риба се транжира и почиства безплатно на място
по желания от клиента начин. Консултантите в магазина работят бързо, защото  са наясно с тънкостите и така спестяват досадното чистене, след което трябва да се чисти и цялата кухня вкъщи. 
В магазин „Дунав“ персоналът държи клиентът да бъде максимално улеснен и да остане доволен от покупката си. Обръща се изключително голямо внимание на чистотата. Впечатление прави високото ниво на хигиена на търговската площ, перфектно поддържаните аквариуми и спретнатият вид на продавачите. А острата миризма на риба е елиминирана. 
Магазинът работи всеки ден от 08.30 до 18.30, а в неделя до 14 часа. Продавачите са категорични, че на Никулден няма да има върнати клиенти. В магазина постоянно има опашка от желаещи, което е доказателство, че голяма част от русенци се хранят здравословно и на трапезата им поне веднъж седмично присъства рибата.