Нямам опасения за политическото си бъдеще, обяви в кулоарите на НС зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод на казаното от Бойко Борисов от последните дни по негов адрес.

" Не смятам, че от това, че нашият лидер е казал едно мнение, с което аз съм се съобразил изцяло, ние сме говорили и вчера, и онзи ден, и днес. В тази посока той каза само едно - нека да има конкретика и днес ви давам конкретиката", продължи вторият след Борисов в ГЕРБ. "Това е класифицирана информация , не мога да издавам данни", добави той.

На въпрос дали ще остане зам.-председател на партията и след конгреса им в неделя Цветанов отговори: "това ще бъде решено на нашия партиен форум и от предложенията, които ще бъдат направени от нашия партиен лидер".

"Нашият лидер е абсолютно прав и аз се съобразявам, че не трябва да се атакуват институциите", продължи Цветанов. "Институциите са държавността в една държава, но когато има подобни справки с подобно съдържание, смятам, че всеки един доблестен гражданин в тази република трябва да говори с тъга и болка за тази ситуация", коментира още той. "Не казвам, че Пеевски е лъжец, казвам какви са фактите, понеже говорихте за това, което трябваше да се каже, аз казах за тази справка. Ако сравним информацията в тази справка и информацията, която беше изнесена публично, за разговорите на Ситнилски. Това, което излезе за Ситнилски е едно десертче, спрямо основното ядене, което излезе за Борислав Сарафов", коментира Цветанов.

Според Цветанов прокурори казвали, че желанието на Сарафов е да остане зам. главен прокурор. "Има справка, която е изпратена до главния прокурор от МВР, касаеща злоупотреби. Няма нищо вярно в това, което каза Пеевски", каза Цветанов.

"Има справка на ГДБОП за оказване на натиск и други данни за престъпления от Борислав Сарафов. Тази справка е изпратена на главния прокурор, главният прокурор я е разпределил по компетентност на съответна прокуратура – аз не знам коя е", продължи Цветанов. "Ако тази справка беше разгледана в дебата за номинациите за заместник главни прокурори, смятам, че главният прокурор нямаше да даде това предложение за Борислав Сарафов", каза той.

"Съгласен съм абсолютно с това, което каза нашият лидер, че не трябва да се атакуват институциите, защото това е вредно за държавата. Не е правилно да се хвърлят предположения за обвинения, които са отправени към мен, които не са със съответната доказателствена стойност. Това, което стана възможно през последните няколко дни да има такава реакция и от главния прокурор, и от един депутат от ДПС в лицето на Делян Пеевски, мога да кажа следното: понеже призивът на главният прокурор беше публично да заявя какво съм имал предвид и лидерът на партия ГЕРБ г-н Борисов каза, ако има информация, тя да бъде споделена", посочи Цветанов.

Той говори за служителите от ГДБОП, които са дали всичко от себе си в работата, но които са отстранени и оценката на Цветанов е, че това некоректно към тях. На тази база той повтори, че сегашният вътрешен министър Цветлин Йовчев е човекът, който унищожава и закрива МВР и го прави един безплоден орган, който ще може да работи и да обслужва само олигархията и всичко това, което в момента се върши като задкулисие. "Не съм поискал никакъв медиен чадър на когото и да било", категоричен бе той.