Зрелищните разводи са традиционна част от културата на шоубизнеса. Често сме свидетели на внезапно избуяващи връзки, които скоро след своя медиен пик, след сватбените камбанки и папарашките снимки от далеч не толкова бляскавото ежедневие на звездите, се разпадат пред очите ни.
Каналът Scandal No във Vbox7 класира 10-те най-скандални развода в шоубизнеса.

На първо място е раздялата на поп иконата Мадона с не по-малко известната й половинка - британския режисьор Гай Ричи, през 2008 година. Тя се оказа особено болезнена за Гай, който се мяташе между двете крайности в отношението си към певицата - ту я обиждаше публично, ту твърдеше, че винаги ще я обича. Тя пък се впусна в нови авантюри. Двамата имат три деца заедно, едното осиновено, след осем години брак, съпътстван от клюки, скандали и изневери.

На второ място в класацията се нареждат актьорът Джони Деп и певицата Ванеса Паради. През 2012 г., въпреки слуховете месеци по-рано, феновете им бяха шокирани да научат новината за раздялата им. Двамата имат рядко дълга за критериите на Холивуд връзка - 14 години, от която имат две деца. Тя така и не бе закрепена от официален брак.

Сред причините за раздялата беше любовната афера на Деп с бисексуалната актриса Амбър Хърд, за която той се ожени през февруари тази година.
На трето място е певицата Тейлър Суифт, която бе доста наранена от раздялата си със звездата на "Дисни" Джо Джонас. Още повече, че той я заряза по телефона през 2008 година. Суифт реагира с песен, посветена на разбитото си сърце, и се впусна в нови неуспешни връзки, пълни с изневери и скандали.