"Всички сме пределно мотивирани и амбицирани да дадем най-доброто от себе си, за да победим. Да превърнем този мач в празник за Русе. Надявам се залата да е пълна и повече хора да ни подкрепят". Това заяви преди четвъртия мач на "Дунав 88006" от груповата фаза на тазгодишното издание на турнира за Еврокупата на ФИБА капитанът на отбора Зорница Костова. "Сините феи" приемат тима на миналогодишния 1/2-финалист в надпреварата "Истанбулски университет" на 3 декември от 18 ч. в "Булстрад Арена".

Наред с класните турски състезателки, гостите пристигат и с две американки, сръбкиня и украинката Виктория Мирчева, която бе част от първия шампионски отбор на "сините феи" през 2008 г. "Излизаме срещу много добър и класен отбор, който ни победи веднъж в Истанбул. Ние обаче играем във всеки мач за победа и този път отново ще бъде така. Ще дадем всичко от себе си, за да победим и да си осигурим продължаване в следващата фаза на турнира", сподели Радостина Димитрова.

"За да победим този съперник, трябва преди всичко да сме отбор. Трябва да сме концентрирани от първата до последната секунда. Не трябва да подценяваме нито една ситуация", заяви Виолина Кочева, която е решена на всичко да се докаже срещу класния тим от Истанбул след излекуваната травма, която претърпя. "Оттук нататък всеки мач е изключително важен за нас, за да продължим напред. Предстоят ни и две много тежки гостувания в Русия и Швеция. Затова е много важно да спечелим този мач. Имаме и домакинско предимство, а феновете винаги са ни давали сила и увереност", сподели на свой ред Цветомира Шаренкапова.

Дунавските фенове от своя страна също очакват с нетърпение този мач. От няколко седмици е в ход сериозна подготовка и за подходяща хореография, която да вдъхне допълнителна увереност на "сините феи", а и да увлече в подкрепата на отбора още повече хора по трибуните на "Булстрад Арена".