Мис България няма голи снимки и не се е снимала за еротично списание. Това каза Ирина Папазова, собственичката на марката “Мис България” и на модна агенция “Интерсаунд”, която организира конкурса.Скандалът около 21-годишната Марина Войкова избухна, след като християнското сдружение “Православна младеж - Св. Петка Търновска” поиска тя да върне короната, защото се е снимала гола.
“Марина Войкова е правила фотосесия при известен български фотограф - Енчо Найденов, който не е еротичен фотограф. Кадрите са съвсем нормална моделска сесия, на която нищо неприлично от тялото не се вижда. Короната няма да ѝ бъде отнета. Тя работи като модел от 4 години”, каза още Ирина Папазова, цитирана от "24 часа". “Ако беше с рокля с дълбоко деколте, може би дори щеше да се вижда повече. А тя е прикрила бюста си с ръце”, коментират хора от модния бранш.
18 момичета от цялата страна, победителки в регионални конкурси, дефилираха за престижната титла тази година. Марина Войкова и двете ѝ подгласнички ще представят страната ни на международните конкурси Miss Earth, Miss Planet и Miss Globe.

Преди години заради скандал със снимки на Мис България 2002 - Теди Бургазлиева, тя не успя да представи страната ни на “Мис Свят”. В онзи случай обаче на кадрите тя беше напълно гола.