Фейсбук тества услуга, която да помогне на потребителите му да оставят старото си гадже в миналото.
Take a Break (Вземи си почивка - от англ.) дава възможност да направите поредица от промени в своя профил. Благодарение на тях ще виждате по-малко информация за човека, с когото сте се разделили наскоро. Идеята дошла, след като много хора изпратили запитвания дали има начин след раздялата им да не виждат всичко, което бившата им половинка споделя.
“Когато хората променят своя статус, за да отбележат, че вече не са във връзка, те ще получат опция да използват някои от тези инструменти”, обяснява продуктовата мениджъка в социалната мрежа Кели Уинтърс. Тя използва пример с героите от популярния тв сериал “Приятели”, за да демонстрира новите възможности.
Така Take a Break ще ограничи предлагането на публикации, съдържащи името на бившото ви гадже, ще намали снимките и никога няма да ви предлага това име като предложение, когато пишете съобщения или отбелязвате хора в снимки. Може да извадите себе си от общи снимки и видео клипове.
В добавка, ще може да махнете този човек от списъка на хората, които виждат вашите постове, няма да му позволите да вижда ваши снимки и др.
И всичко това, без официално да премахнете експоловинката от списъка с приятелите ви. Тя няма и да разбере за наложените от вас ограничения.
Новата функция трябва да се появи още тази седмица, като най-напред тя ще бъде въведена в мобилното приложение на фейсбук, а по-късно и в десктоп варианта на социалната мрежа. Засега функцията е достъпна само за потребителите в САЩ.