Гардът от НСО Георги Райков и Христо Бисеров застанаха един срещу друг на свидетелската скамейка днес в Софийски градски съд, където трябваше да се установи дали пистолетът на нападателя срещу Ахмед Доган Октай Енимехмедов е бил с пълнител. Двамата заявиха, че се познават от конференцията на ДПС, на която бе нападнат Ахмед Доган. Бисеров посочи Райков като човека, който е задържал нападателя Октай Енимехмедов.
Райков заяви, че е взел пистолет, завит в бели листа.  Оръжието е било без пълнител. Бисеров припомни, че е дал на Райков пистолет без пълнител, нож и патрон. Гардът от НСО заяви, че в сумотохата е видял в предадения му пакет нещо черно, което оприличил на пълнител, но се оказало, че не е. След очната ставка двамата напуснаха съдебната зала.

Бисеров отказа отново да коментира обвиненията срещу него. Той подмина с мълчание журналистите, които го гонеха чак до изхода на Съдебната палата.

Делото срещу Октай Енимехмедов продължава с разпит на трима експерти от института по психология към МВР.

Нападателят на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, признал пред психолозите от института на МВР, че е нападнал Сокола, за да го унижи публично и дори да го накара да се изпусне (б.а.-да се напикае от страх). Това стана ясно на днешното заседание на делото в Софийски градски съд. "Каза ни, че е искал да му покаже, че не е недосегаем, искал е дори Доган да се изпусне", коментира експертът от института по психология на МВР Росен Йорданов.
Бившият шеф на института по психология Неделчо Стойчев и колегата му Росен Йорданов бяха призовани като свидетели, а не като експелти по делото. По думите им Октай единствено пред тях разказал всичко за подготовката на нападението над Доган, както и мотивите за извършването му.

Стойчев обясни пред магистратите, че Октай не е искал да убива Доган. "Направил го е, за да изрази несъгласието си с политиката на ДПС. Пред мен той заяви, че не е искал да убива Доган. С нас и колегите той не се е държал агресивно. Той ни допусна до жилището си. То бе подредено, имаше национални символи-трибагреника, снимки на български възрожденци," обясни Стойчев. След като отговори с "да" на зададения от Октай въпрос "гледал ли е фирма за Моцарт", свидетелят бе освободен.

Октай поиска от съда делото да приключи и да се произнесе с присъда. "За мен е важно, че се доказа в съдебната зала, че не съм искал да убивам Доган. Моля, делото да върви към приключване", заяви пред съда Октай.