Паралелното разследване на Алексей Петров за покушението срещу него е дало резултат.
Самият той разкри преди днешното заседание по делото "Октопод", че на обявените от него мейл и телефон пристигнали много сигнали. Данните бяха полезни за разследването ми, за пръв път виждам такова добро взаимодействие между граждани и разследващи структури, доволен е Петров.
Припомняме, Петров обяви награда от 100 хиляди долара за сведение, което ще помогне за разкриване на покушението.
Бившата барета допуска, че вероятно стрелбата с два гранатомета срещу него ще се окаже поради работата му в институциите - в ДАНС, а и в другиструктури, с които е бил ангажиран.
Петров отказа да обяви дали за себе си вече има ясен отговор кой стои зад покушението и дали е дал на някого многохилядната парична награда.
Тази информация е за нуждите на съда, искам тя да се превърне в солидни доказателства, отсече ексбаретата и призова да се даде спокойствие на разследването.
Все пак той уточни, че "всяка стойностна информация получава паричен израз". По думите му след обявата за награда го търсили хора с данни и за случаи, оставени "във фризера". Петров е доволен, че този инструмент работи и се надява да спомогне и за разкриването на други случаи.