Фирма с 94 таксита е собственост на ром от Сливен, съобщава “Марица”. Регистрацията на ОСУР ползва и скандалният таксиметров шофьор Николай Чучулски, който преди време се опита да отвлече клиентка.
Към същата фирма работят още 93 автомобила. Преди две години те са били повече от 200. Дружеството, което е регистрирано по ДДС, е собственост на Георги Ганев Чобанов на 40 години, ром от Сливен.

На негово име са регистрирани още 2 фирми за таксиметрови превози “БГ Груп” и “Корект Транс”. Последните две са с прекратени регистрации по ДДС и фигурират в списъците на длъжниците на НАП. Имат и запори от “Ти би ай Лизинг”.

Задълженията на ОСУР към бюджета са близо 300 хиляди лева. Всъщност според запознати името на фирмата изобщо не е избрано случайно - то е обратно изписване на РУСО (старата абревиатура на НОИ).

На практика компаниите, които предоставят разрешителни или ефир на таксиметрови шофьори калкулират сериозни печалби. Това обаче далеч не означава, че в бюджета влизат приходи от ДДС или данък печалба.