Ирландската певица Шинейд О’Конър съобщи в официалната си фен страница във „Фейсбук“, че е решила да сложи карай на живота си.
48-годишната Шинейд написа в неделя вечерта, че е взела свръхдоза в хотел „някъде в Ирландия“, където се е регистрирала под измислено име.
По-късно от полицията оповестиха, че са установили местоположението на Шинейд и ѝ е оказана медицинска помощ, съобщи британският в. "Дейли мейл".

Те обаче не уточняват дали певицата наистина се е опитала да се самоубие.

В тревожното си съобщение във „Фейсбук“, Шинейд написа: „Не може да се очкава една жена да понесе толкова много“.
Певицата, която се е подложила на хистектомия през август, казва, че е „плакала в продължение на седмици“, а „последните две нощи са я довършили“.
За самоубийството си тя обвинява семейството си. Според нея близките ѝ, съпругът и децата ѝ са показали „ужасяваща жестокост“ и са извършили „кошмарна поредица от предателства“ към нея.
„Взех смъртоносна доза. Няма друг начин да постигна уважение. Плаках в продължение на седмици. А те ми отговаряха да вървя на … . Моето семейство не ме цени“, написа О’Конър.

Тя уточнява, че ако не е публикувала съобщението, семейството ѝ дори нямало да рабере, че е сложила край на живота си.

Същевременно, само за час, фенове на певицата публикуваха хиляди съобщения в нейна подкрепа, като я призоват да „продължи да се бори“.
Несвързани съобщения на официалната страница на певицата в социалната мрежа започнаха в събота, когато тя разкри, че напуска музикалната индустрия.

„Имам нужда от нов дом. И нова работа. И нов живот ... Музиката е приключила за мен“, написа тя.
О'Конър е говорила открито в миналото за нейните проблеми с психичното здраве. Тя страда от биполярно разстройство и е била хоспитализиран няколко пъти.

Тя дори бе принудена да отмени поредица от концерти през юли по лекарско настояване.
Изпълнителката на хита Nothing Compares 2 U се омъжва четири пъти, като има четири деца между 9 и 28 години. Последният ѝ съпруг е психотерапевтът Бари Херидж.  

През юли тя стана баба за първи път.