Христо Бисеров продължава да пази мълчание и не говори преди началото на делото срещу него, което се гледа в Софийски градски съд.

Днес трябва да започне делото, но дори и сега бившият заместник-председател на 42-то Народно събрание отказа да отговаря на въпроси и ги отклони с репликата: „Благодаря Ви за вниманието“.

Единият от прокурорите по делото му е Боряна Бецова, за която правосъдният министър Христо Иванов поиска образуване на дисциплинарка. Все още не е ясно, защо той иска предприемането на тази мярка. Бецова също няма представа, защо се образува дисциплинарката. „Тази сутрин научих. Нямам притеснения. Нямам преписка, по която се притеснявам“, каза тя.

БГНЕС припомня, че Христо Бисеров е предаден на съд за извършени три умишлени престъпления – за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон относно задължението за деклариране на сделки с валутни ценности и за затаяване на истина в писмена декларация, подадена пред Сметната палата.

В края на април тази година по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), СГС запорира имущество на обща стойност 1 555 883 лв., собственост на Христо Бисеров и Ивайло Главинков. Запорираното имущество на Христо Бисеров е на обща стойност 1 262 483 лв. То включва недвижим имот в София, лек автомобил, 9 банкови сметки. Запорираното имущество на Ивайло Главинков е на обща стойност 293 400 лв. То включва апартамент в София, вилна сграда в землището на гр. Долна баня, дялове в 5 търговски дружества, както и 9 банкови сметки.
През май 2015 г. Градският съд върна на прокуратурата обвинителния акт за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част. Два месеца по-късно Софийска градска прокуратура (СГС) внесе отново обвинителен акт срещу него.

59-годишният Бисеров бе депутат в периода 1991-2000 и от 2005-2009 година. Той бе главен секретар на СДС от 1994 до 2000 година и бе наричан "сивия кардинал" в СДС. През 2000 година призовава тогавашния премиер Иван Костов да подаде оставка. През 2005 година отново влиза в НС като представител на Движение за права и свободи. За последно беше и зам.-председател на парламента, който той напусна през ноември 2013 г.