24 часа след интернет премиерата на новата песен на Гери-Никол „Момиче като мен“, клипът събра над 300 хил. гледания.
Така 17-годишната певица се превърна в първия български изпълнител с толкова гледания в интернет за толкова кратко време.
Но както често пъти се случва в страната ни, нищо хубаво не идва само.

Заедно с милионите гледания на клипа ( към днешна дата те вече са над 1,3 млн.) се появиха и бурни реакции, и коментари срещу новия музикален проект на младата изпълнителка.

Първо част от българската аудитория се надигна с упреци, как може 17-годишно момиче да се показва в такова амплоа и няма ли родители, които да ѝ забранят да се разголва по този начин.

Визията на Гери-Никол в клипа не се хареса на множеството, заради разголеното ѝ облекло и дръзкото поведение.

От мрежата:
Elian Jerabski 
Дано никое момиче да не е като теб,защото иначе цяла България ще се срине за секунди...
 
Hrisi Lekova
хубава е песента, но Гери е само на 17 и не и отиват такива пози
 
Георги Ценов 
Дарете дрехи на непълнолетно момиче. DMS: 08******

 
Има и немалко защитници на песента

Only Hits 
Не мога да ви разбера... хем не ви харесва, хем по цял ден се чудите какъв "по-готин" и "по-оригинален" коментар да измислите. Наистина момичето си гони световните премиера във вторник излезе и новата песен на Майли, която има 400k гледания, а "оная руспи", "гошо" и т.н има 1,000,000 вече! Първо се запознайте с нея и след това я критикувайте.


extremeviki92 
Много добро парче! Истински се надявам, че Гери-Никол ще продължава да дразни всички с успехите си ^_^
В разрез с хилядите отрицателни мнения за новото си видео, Гери-Никол благодари във „Фейсбук“ страницата си на всички, които с гледанията си ѝ помогнаха да направи този рекорд в българската музикална сфера.


Без значение, че в тази „подкрепа“ са участвали и стотици, които изразиха потреса си от песента.

В разрез с хилядите отрицателни мнения за новото си видео, Гери-Никол благодари във „Фейсбук“ страницата си на всички, които с гледанията си ѝ помогнаха да направи този рекорд в българската музикална сфера.

Без значение, че в тази „подкрепа“ са участвали и стотици, които изразиха потреса си от песента.
Освен народът, по казуса се произнесе и държавата.

Държавната агенцията за закрила на детето (ДАЗД) поиска от Медийния регулатор – СЕМда прецени дали съдържанието на клипа е вредно за психичното и нравствено развитие както на непълнолетната изпълнителката, така и на детската аудитория.

Агенцията е притеснена от провокативното поведение и разголването на Гери и посланието, което тя отправя с песента си.
Председателят на СЕМ Георги Лозанов, който преди време влезе в конфликт с рапъра Криско и певицата Мария Илиева, този пък беше снизходителен.
В студиото на „Здравей, България“, той съобщи, че във вторник Съветът ще заседава и ще прецени дали клипът е направил някакви нарушения и трябва ли да бъде санкциониран.

Георги Лозанов заяви, че по степен на провокативност има много по-дръзки песни и видеа, но в случая причината да се появи този казус с новата песен на Гери-Никол е поведението и визията на момиче, което е непълнолетно.
Ако във вторник СЕМ прецени, че ДАЗД имат право в позицията си, регулаторът може да санкционира песента, но не и да я спре, особено в интернет пространството.

По повод клиповете с нецензурирано съдържание в онлайн мрежата, Георги Лозанов заяви, че скоро трябва да се измисли регулатор и в интернет.
А, докато това стане, клипът на Гери-Никол не може да бъде спрян да трупа гледания, харесвания и коментари в мрежата.
Гери-Никол се надяваше, че новата ѝ песен ще бъде успешна, но едва ли е подозирала, че ще породи подобни казуси.