Искам да купя евтин апартамент и след това да го продам на висока цена? Това не е нереалистично, стига да знаете какво правите. Тази статия ще се опита да ви покаже пътя, по който можете да купите евтин имот и след това, с нужните корекции и ремонт, да го продадете на висока цена. Няма нищо по-хубаво от това да купиш нещо евтино и след ремонт да го продадеш за повече пари!
Купи евтин апартамент, ремонтирай, продай
  • За да започнете осъществяването на вашата идея, е нужно първо да се сдобиете с евтин апартамент. Огледайте крайните квартали, в които цените на имотите са по-ниски. Не се безпокойте за местоположението на жилището, в момента пазарът за недвижими имоти е динамичен и се постига бърза ликвидност. Не бива да забравяте, че се търси възможно най-ниска цена.
  • Гледайте потенциалът на жилището. Не как изглежда в момента, а може ли да се доведе до вид, който да ви донесе печалба.
  • Опитайте се и да свалите цената на исканото жилище, но преди това направете сметка колко ориентировъчно ще ви излезе ремонтът, както в цифрово изражение, така и като труд и време. Може да е много евтин апартамент, но ако се нуждае от скъпоструващ ремонт, забравете за него.
  • Приемаме, че сте купили изгодно жилище и на дневен ред е превръщането му в приятно и удобно място за обитаване. Направете си план, в които да отразите корекциите, които са нужни по подовата настилка, стените, дограмата, банята, мивките и т.н. Може да вкарате и обзавеждане, но трябва да внимавате с бюджета, тъй като вашата цел е висока продажна цена с възможно най-ниска инвестиция. Ако можете и вие да участвате физически в реновацията на дома, бихте спестили доста пари, тъй като хонорарите на майсторите не са ниски.
  • След като сте направили плана си, захванете се с ремонта на апартамента. Опитайте се да го направите привлекателен с по-евтини материали. Ако има стари шкафове, можете да ги боядисате в бяло, придавайки им актуалния ретро стил. И най-обикновените материали може да вдъхнат уют, спокойствие и чар на дома, стига да са подбрани с вкус.
  • Приемаме, че сте направили ремонт на имота и сте се постарали да го направите добре изглеждащ, без да сте похарчили много пари. За да продадете апартамента на добра цена, ви препоръчваме съдействието на агенции за недвижими имоти. Търсете агенция с дългогодишен опит, която ще ви гарантира успешна продажба с добра печалба.
Доброто планиране - на средства, време и труд, е водещо при начинанието "Покупка на евтин апартамент с цел печалба при продажба след ремонт". И второто важно условие е добър съветник в нелеката задача на избор за покупка на апартамент и продажба на имот.