На заседанието на Министерския съвет в петък министрите ще определят как да бъдат разместени почивните дни през 2016 г., предаде БГНЕС.
На правителственото заседание, което бе насрочено за петък, тъй като премиерът Бойко Борисов бе на официална визита в Китай заедно със седем министри, ще бъдат обсъдени и приети някои промени в бюджетите на отделни ведомства.
По предложение на военния министър Николай Ненчев министрите ще приемат промени в утвърдените разходи по области на политики по бюджета на Министерството на отбраната за 2015 г.
Министрите ще обсъдят и проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2015 г. за изплащане на стипендии по програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби. По бюджета на МОСВ и транспортното министерство също ще бъдат направени вътрешнокомпенсаторни промени на предвидените разходи. На образователното министерство пък ще бъдат отпуснати допълнителни средства за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от труда на директорите на общинските детски градини, училища и обслужващи звена и на педагогическите специалисти в общинските обслужващи звена.