Членовете на нашата мафия могат да защитят от Ислямска държава /ИД/ много по-добре някои части на Ню Йорк отколкото полицията и ФБР.
Това каза мафиотския бос Джовани Гамбино.
"ФБР и полицията имат ограничени възможности в работата си. Много често реагират със закъснение. Нямат общ поглед върху случващото се на терена. Липсва им достатъчно информация", каза Гамбино в интервю за едно холандско радио.
"Мафията и нейните привърженици са свързани по един много смислен начин. В онези части на Ню Йорк, където Сицилия е много силна и влиятелна, няма как да се стигне да влизането на Ислямска държава по тези места", подчерта Гамбино.
Ние се грижим за сигурността на нашите приятели и техните семейства, включително и това да бъдат защитени от терористи и екстремисти и по-специално от такива брутални организации, които себе си наричат ИД", каза още Джовани Гамбино.
"Холивудските звезди като Ал Пачино и Робърт де Ниро трябва да бъдат ангажирани повече срещу Ислямска държава", каза още Джовани Гамбино.
Агенция БГНЕС припомня, че Гамбино е наименованието на една от най-големите мафиотски групи в Ню Йорк. Тя носи името на един от най-известните си босове Карло Гамбино, който я управлява от 1957 до смъртта си през 1976. Джовани /Джон/ Гамбино ръководи групировката от 2008 година.