С 3000 евро олекна учител от пловдивското село Белозем, който решил да продава кисело зеле на цигани. Двамата обирджии влезли в дома му, представили се за баща и син и поискали да купят от него 100-литров бидон. Дали му 150 лв. и зачакали 30 лева ресто. Стопанинът отишъл в една от стаите, където държал спестяванията си, но бил проследен от по-младия гост. След като видял къде е скривалището, помолил домакина да помогне на баща му за товаренето на зелето, тъй като имал "херния". Самияттой тръгнал за тоалетната. Докато възрастният циганин и учителят търкаляли бидона към входната врата, младият задигнал валутата.

"Бидонът е голям и не може да се пъхне в багажника на колата ни. Отиваме да търсим ремарке", обяснили клиентите на даскала и потеглили, като зарязали зелето. Вкъщи учителят установил, че са го оставили без стотинка.

По същата схема във вторник била обрана и 67-годишната Йорданка Венкова от Момино село.

"Сигурно са били пак тези цигани. Договорили се с нея да купят старо рало за 110 лева. Броили й три петдесетачки и поискали да им върне 40 лв. Видели откъде взема пари и ги задигнали", разказа кметът Николай Стоянов. Венкова е изгоряла с 5000 лв., които събирала със съпруга си цял живот.