Google ще насочи 1 милион долара за образователни проекти в партньорство с некомерсиалната организация DonorsChoose.org. Кампанията цели същевременно да популяризира платежната система Android Play.
Всеки път, когато се извършва плащане през Android Pay, Google ще жертва $1 за образователни проекти, докато сумата не достигне 1 млн. долара. С тези пари компанията ще подпомогне образованието на деца с ограничения в развитието.
В допълнение, в предстоящия Черен петък (Black Friday) за всяко плащане през Android Pay интернет компанията ще заделя не един, а два долара за своята благотворителна кампания, уточнява TechCrunch.com.
Android Pay се явява аналог на Apple Pay и представлява система за плащане на база технология NFC, която работи на Android устройства. Потребителите могат да извършват плащания с натискане на един бутон на своите смартфони.
Огромен брой магазини в САЩ поддържат мобилни плащания чрез Android Pay. Приложението е достъпно за сваляне безплатно, но изисква устройство с NFC и операционна система Android 4.4 или по-нова версия.