Скандалното споразумение за ремонт на българските самолети в Полша, подписано от военния министър Николай Ненчев, няма да бъде разглеждано и днес от депутатите. Това стана ясно в началото на пленарното заседание на Народното събрание, след като на вчерашното извънредно народните избраници не стигнаха до предвидената точка.Въпреки предположенията, че това споразумение ще бъде разглеждано днес на първо място, председателката на Народното събрание Цецка Цачева предложи то да бъде отложено за петък като точка първа.

Депутати с отношение към тази материя твърдят, че това не е случайно на фона на нагнетената международна ситуация около Русия и изявленията, които ще прозвучат от парламентарната трибуна.

Освен това, както сочи проверка на БЛИЦ, представителите на ГЕРБ изобщо не подкрепят безкритично решението на Ненчев да подпише споразумение, за което не се знае как ще бъде реализирано. Вчера вторият български космонавт Атанас Атанасов, който е представител на руската компания МиГ в България, обясни, че поляците на два пъти вече са се опитвали да договорят закупуването на резервни части от Русия, но засега това им е отказано.

Вчера Ненчев се появи в кулоарите на парламента, но отказа каквито и да било коментари и изглеждаше доста притеснен. След като стана ясно, че депутатите едва ли ще стигнат до неговата точка, той безмълвно напусна Народното събрание.