Нетипично за издателската практика, тази книга се появи на българския книжен пазар, след като бе публикувана първо на английски език. Това, разбира се, не омаловажава ценността на българското издание, с чийто автор русенската регионална библиотека „Л.Каравелов” организира подобаваща среща-разговор на 25 ноември от 17.30 часа. За тази книга можем да кажем още, че е също така е нетипично натоварена с обещаващи успехи за мащабите на фентъзи литературата.

Романът на младия и перспективен, според познавачите на жанра, фентъзи писател Йордан Желязков беше подкрепен от световната платформа за групово финансиране IndieGoGo, като това му донесе и първите по-сериозни успехи на англоезичиния литературен пазар, където конкуренцията е сериозна.

„В ярката им светлина“ (изд. „Ентусиаст“) изследва темата за загубата и за това как съвременникът се опитва да се справи с нея в жестоките мигове на изпитанието, когато само на пръв поглед ни се струва, че е невъзможно да я преодолеем.

Отзив за книгата: „Необичайно зряло фентъзи, където изтърканите сюжети за битката на доброто и злото са пометени от така актуалните днес проблеми на приемането на различния. Образи, които няма да забравите...“
Любен Дилов-син


Йордан Желязков е роден през 1988 г. в София. От 1990 до 2009 г. родителите му, които са от Русе, се връщат в родния си град, а Йордан Желязков учи първо в Математическата гимназия „Баба Тонка“, след което завършва бакалавърско образование по маркетинг в РУ „Ангел Кънчев“.

Първите по-успешни фентъзи сюжети се появяват, след като Йордан Желязков започва да учи магистратура „Творческо писане“ в Нов български университет. Това е времето, в което е замислен и написан романът „В ярката им светлина“, който всъщност е и негова дипломна работа. През 2014 г. Желязков завършва с отличие НБУ и през пролетта на 2015 г. подписва договор с издателство „Ентусиаст“. Този ръкопис е забелязан най-напред от редактора Любен Дилов-син. След одобрението на Дилов-син, Йордан Желязков решава сам да издаде книгата на английски език и започва да работи с преводача Александър Гюровски. Романът „В ярката им светлина“ става литературен факт на 17.08.2015 г. след успешна кампания в световната платформа „IndieGoGo” за групово финансиране. Русенската публика ще има привилегията да се срещне с българското издание и със самия автор буквално в първите дни след отпечатването на книгата на български език в издателство „Ентусиаст”- романът ще се появи в книжарниците на 16.11. 2015 г.