Билетите за основните празненства по повод на 90-годишнината на кралица Елизабет Втора вече са в продажба във Великобритания. Това съобщиха британските медии. Празненствата ще се състоят между 12-и и 15-и май догодина в парка на Уиндзорския дворец. В свободна продажба ще бъдат пуснати 25 000 билета. Организаторите се надяват те да се изчерпят бързо.

В рамките на четиридневните празненства зрителите ще станат свидетели на голямо представление, в което ще участват 1500 музиканти, танцьори, певци, известни актьори и дори 900 коня. Сред участниците ще има много военни оркестри и кавалерия от различни страни по света, включително Канада, Австралия, Оман, Фиджи, Казахстан и др. Елизабет Втора ще се появи едва на четвъртия ден от празненствата.

Билетите струват между 55 и 165 паунда за първия от трите дни, а между 75 и 195 паунда за последния ден - 15 май, когато ще присъства и кралицата. Всички събрани средства ще отидат за благотворителност. Ще има и безплатни мероприятия, а освен това 5000 безплатни билета ще бъдат разпределени чрез лотария на Нова година. Елизабет Втора надмина рекорда на кралица Виктория по продължително пребиваване на трона на 9-ти септември тази година, като отчете 63 години 9 месеца и 2 дни на престола. Прапрабаба й - кралица Виктория, е била на власт между 1837 година и 1901 година.