С черен джип "Мерцедес GL 320" за 200 бона се е сдобил актьорът Калин Сърменов, информира "България днес". Милото забогатя рязко, докато снимаше сериала "Седем часа разлика". Ролята го направи известен, а след това той получи още предложения за работа срещу добро заплащане.Сърменов бе за известно време и шеф на Сатиричния театър в София, но се раздели с поста си. Той е прехвърлил дяловете си и от рекламната агенция, която доскоро притежаваше и му носеше голяма печалба. 

Именно на фирмата се води и возилото, което милото все още кара, но иска да продаде.

Новата машина на звездата от "Седем часа разлика" струва над 200 000 лева и е произведена през юли. Очевидно мерцедесът нещо не се е харесал на Милото, защото той го е пуснал за продажба за 150 бона в популярен сайт за автомобили.

В последните месеци Сърменов остави на заден план актьорската си кариера и хонорарите му рязко спаднаха. Сега работи на държавна работа като съветник на министъра на културата Вежди Рашидов. Въпреки "ниската" цена на колата досега никой не е изявил желание да я купи.

"Помагам на колегите от рекламната агенция, която вече не е моя, да пласираме колата. Прекалено е скъпа за поддръжка", сподели лаконично пред "България днес" актьорът.

Освен че се старае всячески да помага на бившите си колеги, Сърменов като загрижен техен бивш шеф кавалерски вози момичетата от "Студио Златен век" от точка А до точка Б.

"Работата за мен е удоволствие и когато трябва да се свърши, няма значение дали си шеф или подчинен, всеки работи, за да се получи продуктът", категоричен е Сърменов, който не се свени да си "изцапа" ръцете, когато трябва.

В момента актьорът се води съветник по културните въпроси на министъра Вежди Рашидов, но според юристи не нарушава Закона за държавния служител. Фирмата на Сърменов е еднолично дружество с ограничена отговорност и той има право да продължава да я притежава. "Но не я притежавам и това може да се провери", сподели още актьорът от "Седем часа разлика".

Калин Сърменов винаги е бил недолюбван в гилдията, защото кара скъпи и лъскави автомобили.

"Сам съм си изкарал парите, от никого нищо не съм взел", обяснява бившият шеф на Сатиричния театър "Алеко Константинов".

Именно през 2012 година джипът, с който се придвижваше тогава звездата ядоса уволнения от Сърменов актьор Павел Поппандов, който заяви, че парите на трупата са орязани за сметка на скъпата кола, с която се придвижва Милото.

"Никога не съм прехвърлял личния си автомобил на Сатирата. Просто купихме кола от лизингова кампания при отлични условия заради моя рекламен договор като лице на същата фирма. На мен кола не ми трябва, по-скоро мисля за комфорта на артистите от театъра", обясни тогава звездата от "Седем часа разлика".