Бившият шеф на агенция „Митници“ Ваньо Танов отговори в предаването „Нюзрум“ на NEWS7 на обвиненията, които по-рано му бяха отправени от Спас Шопов. Бившият ръководител на Инспектората в митниците Спас Шопов днес беше разпитан от парламентарната комисия, разследваща случая „Мишо Бирата“. Там той заяви, че е бил предупреден от Ваньо Танов да внимава какви хора предлага за наказание, за да не попадне на приятел на тогавашния премиер Бойко Борисов.
Ваньо Танов отрече твърденията на Шопов и заяви, че не е оказвал натиск върху никого. Той допълни, че Шопов от 2010 г. не е на работа в Агенция „Митници“ и с тези разкрития вероятно цели отново да бъде върнат в структурите й.

Танов беше категоричен, че не му е оказван натиск да разпъва политически чадър над скандалния бизнесмен Мишо Бирата. „Досега не съм видял някой да подкрепи думите си с документ, всичко се базира на преразкази“, допълни бившият шеф на митниците.

Танов заяви още, че след случая „Мишо Бирата“ няколко пъти се е чувал по телефона с бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и не се притеснява нещата, които са си казали, да бъдат разкрити публично.