MarketWatch съобщава, че според ново изследване, публикувано в ноемврийския брой на Журнал за личностна и социална психология на Американската психологическа асоциация, мъжете не искат да се срещат с интелигентни жени, защото това заплашвало тяхната мъжественост. В доклада се казва още, че докато мъжете харесват идеята за секс с умна жена, когато дойде момент да се срещнат с нея, започват да се разубеждават.

Учените стигнали до извода, че мъжете приемат идеята да са с по-умна жена само хипотетично, пише Elle. „Изправени очи в очи пред нея, те се дистанцират повече и я оценяват като по-малко привлекателна, по-малко желаят да имат контакт с нея и рядко планират да имат връзка с такава жена.“

Авторите на изследването смятат все пак, че ще са им нужни повече доказателства, че мъжете наистина не се чувстват достатъчно атрактивни, за да запазят самочувствието си пред умните жени. Смешно е да мислим, че един мъж може да се страхува от мозъка на една жена, но още по-тъжна е тази новина за умните и успели жени.