Джоад Бендауд, който даде апартамента си на тримата терористи в парижкото предградие "Сен Дени", се оказва човек съден за убийство и лидер на улична банда, пише "Дейли Мейл". Тези подробности излязоха наяве, малко след като мъжът бе арестуван, а терористите обезвредени. Сред тях се предполагаше, че е и мозъкът на атаките в Париж Абделхамид Абауд. Бендауд упорито твърдеше, че им дал дома си само защото го помолил приятел. Те поискали от него само място за вода и молитва.
В апартамента му се взриви и терорист-камикадзе. В началото се предполагаше,че това е Хасна Булахсен, но преди дни стана ясно ,че експлозивите е задействал мъж.
През 2008 година Бендауд е осъден на осем години лишаване от свобода за убийството на 16-годишен студент с огромен метален нож. Двамата се карали за мобилен телефон. Пред съда Бендауд настоял ,че действал само и единствено при самоотбрана, разказват официални източници от полицията в Париж пред изданието. Бендауд бе осъден през 2008 година от съда в Бобини за " побой до смърт и наранявания, причинили неочаквана смърт".Освен друго жертвата се оказва един от най-добрите приятели на Бендауд, идентифициран само като Давид. Сблъсъкът между двамата става на 26 декември 2006 година на улица "De Corbillion" в парижския квартал "Сен Дени". Спроред свидетели двате момчето се скарали доста яко и за отрицателно време Давид се озовал на земята с прерязано гърло.
Когато Бендауд излежал присъдата си , маката на убитото момче- Давид, казала пред познати ,че има огромен риск той да нарани още хора. Ирония на съдбата, но убийтвмото на Давид става на същата улица, на която се намира и апартамента, който Бендауд отстъпи любезно на терористите.
След като излиза от затвора през септември 2013 година ,Бендауд бързо става тартор на зловеща банда на същата улица. И тук не говорим само за обикновеното разпространение на наркотиците в района. Той се превръща в човекът, който праща млади момчета като наказателни бригади при хората, които не са могли или не искали да си върнат взети от него пари.
Според други източници от парижката полиция Бендауд е опасен и агресивен човек. И е добре познат във френската столица като един от стабилните търговци на дрога.