Победителят в четвъртия конкурс за най-грозен мъж в света „Mister Ugly” в Зимбабве разстрои привържениците на предишния носител на титлата, който остана втори и предизвика безредици сред публиката на събитието.
Съдиите избраха 42-годишния Милтън Сере заради липсата на зъби и гротескните изражения на лицето му, пише "Индипендънт". Той победи единственият победител от създаването на конкурса Уилям Масвину, който е носител на приза от 2012 г.
Той и неговите поддръжници се скараха със съдиите, след като чуха решението им. Недоволната публика настоя, че тазгодишният победител е „твърде красив”, за да спечели. Според тях липсата на зъби е неоснователна причина за избора му. „Аз съм естествено грозен, а той не е. Той е грозен само, когато си отвори устата”, заяви Масвину за своя конкурент.
„Трябва ли да си избия зъбите, за да спечеля. Това е измама”, каза друг състезател на име Патрик.
Макар че нямаше пострадали, се стигна до зрелищно блъскане и размяна на обиди.
Победителя Сере отхвърли критиката и без свян си прибра печалбата от 500 долара. „Те просто трябва да приемат, че аз съм по-грозен от тях”, каза той.
По-рано организаторите обясниха, че в конкурса не участват хора с увреждания или други травми, изменили външния им вид, тъй като състезанието набляга на "естествената грозота".
Идеята за конкурса е на Дейвид Мачова, който искал да заличи „стигмата за грозотата” . „Всичко ни е дадено от Бог. Ние всички трябва да се гордеем с това, което сме”, обясни той.