Сериозни проблеми със сърцето има водещият на „Биг Брадър“ Ники Кънчев. Човекът риалити е бил пред инфаркт само преди броени дни и единствено спешната намеса на лекарски екип е успяла да го спаси, съобщава HotArena. Драмата се разиграла в гримьорната в студио на „Биг Брадър“ в Нови Хан.По-малко от час преди старта на едно от живите предавания на Кънчев внезапно му станало лошо. На екипа казал, че му е нужна минута, за да си поеме дъх. Но положението се оказало много по-сериозно. Кънчев седнал на един от столовете и не могъл да стане. По челото му избила пот и за всички станало ясно, че състоянието на водещия е критично. Той за малко да колабира пред очите на колегите си.

Хората в екипа се разтичали да му носят вода и да отварят врати и прозорци с надежда водещият да се освежи, но това не дало резултат. Станало ясно, че трябва да се търси лекарска помощ.

За щастие хората на Нико Тупарев от години ангажират линейка при всички живи предавания, която е в готовност да окаже първа помощ в случай на проблем с екипа или гостите. Медиците били извикани в гримьорната и веднага прегледали Кънчев. Оказало се, че е вдигнал критично високо кръвно налягане, което е поставило живота му в опасност. Веднага му дали лекарства и му обяснили, че трябва незабавно да влезе в болница.

Той обаче отказал с аргумента, че не може да си позволи да провали живото предаване. Това, което премълчал, е че не искал да рискува зрителите му да разберат за неговите здравословни проблеми. Вместо да се лекува, предпочел да излезе пред камерите и да води „Биг Брадър“, натъпкан се лекарства.

Кънчев от години се оплаква от високо кръвно. Според медици проблемът му може да се реши, ако редовно взима лекарства като всеки хипертоник. Водещият обаче отказвал да се примири с това положение, особено като се има предвид, че хипертонията е болест на по-възрастните, а той още се имал за млад. Затова често спирал да пие хапчетата си и кръвното му отново скачало до небето. Състоянието му става критично при живи предавания заради стреса, под който е поставен преди ефир.