Френската полиция смята, че джихадистката група, която извърши осем координирани атаки в Париж, вероятно е планирала още удари в града, но един от членове на групата е променил решението си в последния момент, посочва The Irish Times.
Следователите са все по-убедени, че 26-годишният Салах Абдеслам, който все още е издирван, е трябвало да нападне обект на или близо до хълма Монмартър в същата нощ, в която бяха извършени атаките, отнели живота на 130 души.
В записа, с който „Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Париж, се говори и за атака в 18-ия парижки район, където се намира историческата забележителност. Според следователите промяна на решението в последния момент може да е причината Салах да не се взриви и да избяга в Белгия.
Следователите разглеждат две възможности – той да е променил решението си или да не е успял да активира експлозивите. Полицията смята, че Салах е откарал тримата атентатори, които се взривиха пред стадиона, след което е отишъл до 18-и район.
Кола „Рено Клио“, която вероятно е използвана за атаките пред стадиона, бе открита на следващия ден при „Порт дьо Клинянкур“, на около 2 километра северно от Монмартър.
Данни от телефонните разговори показват, че Салах е бил в 18-и район в нощта на атентата. Според френски вестник те сочат и че мъжът е отишъл до предградието Монруж, където е бил взет от двама приятели и е бил върнат в Белгия.