Полицията е заловила в Бургас през последните три дни 66 нелегално преминали границата ни афганистанци. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в морския град.
Първият случай е от 20 ноември вечерта. В тревна площ в комплекс "Братя Миладинови" в Бургас са проверени три леки автомобила. Те са превозвали 17 чужденци, които са се определили като афганистанци. Два от автомобилите са управлявани от 31-годишен и 34-годишен криминално проявени мъже. Третият шофьор е успял да избяга. От полицията уточняват, че трите автомобила са спрели заради самозапалване на единия в движение.
При втория случай са установени 10 чужденци, преминали незаконно границата ни. Те са открити в лека кола "Мазда Праймаси" на 21 ноември около 15 часа на изхода на Бургас по пътя за Айтос. Чужденците са задържани заедно с шофьора за 24 часа.
На следващия ден (22 ноември) в 7 сутринта полицията е открила изоставен миниван "Форд Галакси" в Бургас. Около колата са били 21 мъже, които са казали, че са от Афганистан и Пакистан. Два часа по-късно на изхода на Бургас за село Твърдица полицаите са спрели други 18 мъже без документи. И те са заявили, че са пакистанци и афганистанци.