Предстои изключително интересна седмица за русенския драматичен театър, съобщават от ДТ "Сава Огнянов". В понеделник от 19 ч в Голямата зала зрителите отново ще могат да се докоснат до многоплановия спектакъл "Сирано дьо Бержерак" от Едмон  Ростан. Той за кратко време предизвика интереса на русенската публика благодарение на изтъкнатата столична режисьорка Бина Харалампиева, сценографията на Елица Георгиева и музиката на композитора Асен Аврамов. В романтичната роля на Сирано се превъплъщава известният актьор Герасим Георгиев Геро, който си партнира с екип от русенски актьори. Именно в този спектакъл направиха  професионален дебют току-що завършилите НАТФИЗ  Виттория Николова, Симеон  Дамянов и Виктор Иванов, а за младия Ивайло Спасимиров това беше дебют на русенска сцена. 

На 24 ноември от 19 ч на сцена "Константин Димчев" ще бъде представен друг нов русенски спектакъл  - камерната пиеса "Бяло върху бяло", за българсктата премиера на който авторката Майя Праматарова избра именно Русе. В спектакъла, вдъхновен от поезията и живота на американската поетеса Емили Дикинсън, ролите се изпълняват от две великолепни актриси - Мариана Крумова и Лидия Стефанова. Режисьор е Венцислав Асенов, също роден в Русе, сценографията е на Росица Грънчарова /също свързана с града/. 

Ден по-късно, в сряда, се очаква с голям интерес четвъртата за сезона русенска премиера - знаменитата комедия на Уилям Шекспир "Дванайсета нощ". Постановчик  е младият режисьор Петър Денчев, сценографията е на Елица Георгиева, а музиката на Пламен Мирчев-Мирона. В ролите публиктата ще види Венцислав Петков, Елена Нацариду /гост/, Александър Узунов, Мариана Бонева /гост/, Ивайло Спасимиров, Мариана Крумова, Йовко Кънев, Иван Самоковлиев, Любомир Кънев, Ивайло Ненов, Кадри Хабил. 

Последният ден от месец ноември ще премине под знака на българската класика - на 30 ноември от 19 ч на Голямата сцена в Доходното ще гостува варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров", който ще представи  един от хитовите си спектакли - "Свекърва" от Антон Страшимиров. Постановката е на Стоян Радев, а главната роля изпълнява актрисата Веселина Михалкова, която е и директор на трупата.