Д-р Селиме Карагьозова от Разград бе обявена за най-доброто джипи на 2015 г. Призът й бе връчен на 15-атата юбилейна конференция на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари, която се проведе в Пловдив. Наградената докторка се грижи за здравето на 8300 души, като дели практиката с двама свои колеги.

"Спечелила е 11 дела срещу Регионалната здравна каса в Разград. Инспекторите се страхуват да й ходят на проверка, за да не се виждат после с нея в съда", заяви председателят на сдружението доц. д-р Любомир Киров. Самият той също бе отличен от колегите си за своята работа в организацията и във връзка с 50-годишнината си.

1200 джипита, които присъстваха на форума, приветстваха на крака д-р Явор Младенов от с. Бяла река, Шуменско. Хирургът получи наградата за най-възрастния семеен лекар. На 82 г. той продължава да работи и обслужва 2500 пациенти. В момента д-р Младенов специализира обща медицина.

Грамотата "бедуин на годината" заслужи д-р Снежана Бакърова от с. Смилян, Смолянско, която е джипи в над 30 села и трудно достъпни махали. За човек желязо бе обявен д-р Пламен Латев от Павликени, издържал най-много проверки на здравната каса и оцелял.