Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми за подкуп и задържа за 72 часа четирима служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми Даниел Х., Вихър В., Константин В. и Димитър М., за това, че в гр.Свиленград в качеството си на длъжностни лица - служители на Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Хасково, са поискали и приели дар, който не им се следва, за да не извършат действие по служба.
С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково четиримата са задържани за 72 часа в ареста.
На 18 ноември 2015 г. от служители на МВР и ДАНС, под ръководството на Окръжна прокуратура - Хасково, е проведена специализирана полицейска операция. В резултат на извършените действия по разследването претърсване, обиск и изземване по отношение на лицата, в служебните и личните им автомобили и домовете им, са събрани доказателства за извършени престъпления.
По време на операцията са иззети значителни суми в лева и чуждестранна валута, благородни метали и документи. Разпитани са пред съдия свидетели, които потвърждават искане и получаване на подкуп от длъжностните лица. Производството е образувано въз основа на данни, съдържащи се в справка на Териториална дирекция „Национална сигурност“ – Хасково, образувана по сигнали за извършвана корупционна дейност от служители от Областен отдел „Автомобилна администрация“-Хасково.