Единият от организаторите на терористичните атаки във френската столица Париж Салах Абдеслам малко преди атентатите е посетил няколко гей клуба в белгийската столица Брюксел. Мъж, приличащ на терориста, е бил заснет от камерите за наблюдение в заведенията. Впрочем, по информация на британското издание Mirror, в гей клубовете Абдеслам не се е намирал, за да се забавлява.Според една от версиите, той си е избирал цели за терористични актове. Според друга, той е крал документи за самоличност от посетителите. „Много от документите са били откраднати в периода, когато той е посещавал тези клубове. Вероятно, той е планирал да организира атака и тук в Брюксел”, съобщиха представители на полицията. 

Те добавят още, че Абдеслам е бил заснет в няколко клуба в квартала Jacques Quarter. В Брюксел той се смята за сборище на мъже с нетрадиционна сексуална ориентация. 

Междувременно „Мейл Онлайн” съобщи, позовавайки се на очевидци, че мозъкът на клането във френската столица си е пиел спокойно уискито на улицата часове след кървавите атентати, при които загинаха 129 души. Абделхамид Абауд е седял пред блока си в „Сен Дени” в събота следобед и се е наливал с алкохол, чиято употреба е забранена от исляма. Екстремистът, който два дни по-късно стана най-издирваният човек на планетата, е бил спокоен и дори е предложил на своя съсед Жан-Жак да сподели с него своята напитка. 

Говорейки ексклузивно пред „МейлОнлайн”, 22-годишният Жан-Жак разкрива: „Той седеше на улицата с бутилка уиски в ръка и ми предложи да си пийна. Минавах покрай него и му отказах, защото пия само бира. Той продължи да си пие уискито от голяма бутилка. Едва по-късно разбрах кой е той”. 

Жан-Жак не е единственият, който видял Абауд да пие. Брокерът на имоти Амел Алла каза пред „Скай Нюз” , че също го е видял около 15:00 часа в събота, по-малко от 24 часа след атентатите. По думите му, той не само е пиел, но е пушил и канабис. „Беше облечен в мюсюлмански одежди, беше с компания, може би около 10 души”, разказа тя.