Опасна Фейсбук-измама шокира бургазлии през последните дни. Трикът е от най-старите, но явно работи безотказно и мошениците продължават да го използват. Хакери атакуват профила ви, сменят паролите и започват от ваше име да пишат на приятелите ви, като им искат пари, пише "Флагман".
Бургазлията Стефан Червенков е изпратил сигнал до "Флагман", че с неговия профил е извършена огромна измама. "Някой е сменил паролата ми в неделя и е започнал да пише на приятелите ми да изпратят между 4 и 10 sms-а, за колкото се върже отсрещната страна, на стойност 1 лв. на номер 1094. Оказва се обаче, че един sms струва не 1, а 4 лв.", заяви Червенков.

"Искам да предупредя всички хора, които имат профил във Фейсбук за тази измама. Ако усетите нещо нередно, веднага вземете мерки. В неделя хакерите са писали на десетки от моите приятели без мое знание и Бог знае колко пари са събрали чрез тази измама. Затова бъдете нащрек. Не изпращайте sms-и, ако някой иска това от вас във Фейсбук“, призовава Стефан Червенков.