Публичното признание на Чарли Шийн, че от четири години е ХИВ-позитивен, хвърли в ужас не само неговите фенове и цял Холивуд, но и интимните му партньорки, с които той е бил през годините. Общият им брой според мнозина е над 5000 и повече от 500 в последните четири години, в които е бил носител на вируса.Най-малко шест жени са се обърнали към юристи и подготвят искове срещу известния холивудски актьор, съобщава tmz.com. Жените са казали, че са имали интимни отношения с Чарли Шийн, с и без предпазни мерки, но и в двата случая той не им е казал, че е носител на ХИВ вируса.

Както БЛИЦ съобщи, бившата порно актриса Бри Олсън бе първата, която обвини някогашния си партньор, че е скрил от нея информацията за здравословното си състояние. 

Чарли Шийн може да има сериозни проблеми със закона, тъй като в щата Калифорния са незаконни незащитените полови контакти с хора, които знаят за своето заболяване. Наказанието за такъв случай е шест месеца затвор.

Междувременно започнаха да се появяват изказвания на множество жени, имал сексуални отношения с актьора. Част от тях казват, че не са притеснени, но други го критикуват остро, че е запазил тайната си.

Една от разюзданите му партньорки – отново порно актриса, разкрила преди години тайната му по време на дива оргия в едно от именията му. Тя случайно намерила хапчетата, с които той държи вируса под контрол и започнала да го изнудва. На тази дама Шийн платил 10 млн. долара, за да мълчи.

Друга пък разказа, че по време на запой с кокаин, алкохол и проситутки двамата правили секс и презервативът се скъсал. Труженичката от розовия канал получила 30 бона за услугата, но по-късно разбрала, че е бременна. Наложило й се да прекъсне бременността. Това се случило след поставянето на диагнозата, но тя твърди, че не се е заразила и няма притеснения. 

Смята се, че основната причина, подтикнала Чарли да разкрие тайната си, е че не може повече да плаща на изнудвачите си. Това, обаче, може да му отвори сериозни съдебни дела, тъй като с някои от бившите си партньорки той е подписал законно споразумение, че ще им плаща, за да си мълчат и да не го съдят заради това, че не ги е предупредил за вируса. Сега те се канят да го изстискат до дупка.

Междувременно се появи информация, че Шийн се готви да продаде някои от луксозните си имения, станали арена на легендарните му оргии. Освен за да си напълни касичката, той го прави, защото е решил да сложи край на бурния си живот. С вируса ХИВ той не може да си позволява повече да се дави в алкохол и наркотици, тъй като е застрашен животът му. С тази диагноза той може да живее дълго време, тъй като държи под контрол вируса, но при едно условие – да има перфектно здраве.