Публичното признание на Чарли Шийн, че от четири години е ХИВ-позитивен, изненада не само неговите колеги и почитатели, но и интимните му партньорки, с които той е бил през годините.

Най-малко шест жени са се обърнали към юристи и подготвят искове срещу известния холивудски актьор, съобщи сайтът за знаменитости TMZ.
 

Жените са казали, че са имали интимни отношения с Чарли Шийн, с и без предпазни мерки,

и в двата случая той не им е казал, че е носител на ХИВ вируса.

В интервюто, което даде за телевизия Ен Би Си, Чарли Шийн беше категоричен, че няма как да е заразил друга жена с вируса СПИН, защото винаги е използвал предпазни мерки и е уведомявал интимните си партньорки какво е здравословното му състояние.

Бившата порно актриса Бри Олсън обаче обвини някогашния си партньор, че е скрил от нея информацията за здравословното си състояние, съобщи в. "Дейли мейл".

29-годишната Бри Олсън е направила това изявление в ефира на радиопредаването "Шоуто на Хауърд Стърн".

По думите ѝ тя се е срещала с Чарли Шийн през 2011 г. и двамата са имали интимни отношения, без да ползват предпазни мерки.

Бившата приятелка на звездата от "Двама мъже и половина" е уточнила, че веднага си е направила тест, който се оказал отрицателен, но въпреки това тя се страхувала, че името ѝ завинаги ще остане свързано с ХИВ скандала.

Според източник, близък до Чарли Шийн, през последните две години актьорът е правил секс поне с 200 души, което означава, че броят на подадените искове може да расте лавинообразно.

Чарли Шийн може да има сериозни проблеми със закона, тъй като в щата Калифорния са незаконни незащитените полови контакти с хора, които знаят за своето заболяване.

Наказанието за такъв случай е шест месеца затвор.