Петко Петков – мъжът, убил командос при акция в Лясковец миналата година, няма съзнание за вина и не се разкайва за стореното . Това заяви адвокатът му Виктор Костов пред Нова телевизия.

Защитникът обясни, че клиентът му е убеден, че е действал в условията на неизбежна самоотбрана. Именно заради това ще иска от съда във Велико Търново да го оправдае по всички точки на обвинението.

„Ние смятаме, че операцията на екип на СОБТ може да се разглежда като противоправна. В такъв случай, Петков е имал право да се отбранява със средства, адекватни на тези, използвани от тежко въоръжените полицаи”, каза още Костов.

В четвъртък ще стане ясна присъдата по делото. Стрелецът е обвинен в умишленото убийство на командоса Емил Шарков и опит за убийство на още петима спецполицаи. Всичко това - извършено с незаконно притежавано оръжие.

На 14 март 2014 г. баретите щурмуваха дома на окупиралия се Петков, за да изземат незаконното му оръжие. След престрелка в къщата му обаче, Шарков загина, а петима негови колеги бяха ранени.