Самолет, пътуващ от Полша за Египет, е бил принудително приземен на летището в Бургас. По време на полета пътник е съобщил за бомба на борда, която ще бъде активирана.
Самолетът е бил приземен към 5:40 сутринта, а пътниците са изведени. 

Полиция блокира летище Бургас. Само служебни коли и лица се допускат в момента на територията на летището в бургаския квартал Сарафово, установи репортерска проверка.

Гранична полиция е блокирала входа и проверява всяка кола. Цивилни граждани не се допускат. Служебните коли и служители на летището обаче слизат след проверка. В южния край на пистата се виждат струпани коли със светлинно обозначение. Най-вероятно там е кацнал самолетът, извършващ полет от Варшава към Египет.

Източници на "24 часа" потвърдиха, че по време на полета е получен сигнал от пътник на самолета за съмнение за взривно устройство. 

Пожарни и линейки спешно са изпратени на аеропорта около 7 часа. В момента проверката продължава. 

Пасажерът, който е заплашил самолета с бомба е прекалил с алкохола, обяви бившият шеф на НСС, сега депутат от Реформаторския блок Атанас Атанасов пред Нова тв.

"Това всъщност е един от ефектите на терора, всява страх в нашия свята", каза още той.

Атанасов, призова за отказ от граждански права и засилени права на службите да следят в интернет. "Ще се увеличат естествено и страховете службите да злоупотребяват с личната ни кореспонденция", заяви бившият шеф на НСС, чието управление на специалната служба бе свързано с големи скандали с подслушване на журналисти и политици.