Американската група Eagles of Death Metal публикуваха първото си изявление след кървавата нощ в концертна зала „Батаклан”. Терористите нахлуха по време на изпълнението на групата и започнаха да стрелят в публиката, убивайки 100 души.
Публикуваме цялото изявление без редакторска намеса:
„Въпреки че цялата банда е в безопасност, все още сме ужасени и се опитваме да проумеем какво точно се случи във Франция.
В мислите и сърцата ни на първо място са нашият брат Ник Александър и служителите в нашия лейбъл Томас Аяд, Марие Мосер и Ману Перез, както и всички останали приятели и фенове, чиито животи бяха отнети в Париж. Изказваме съболезнования на семействата и приятелите на загиналите.
Въпреки че мъката ни свързва с жертвите, феновете, семействата, гражданите на Париж и всички повлияни от тероризма, сме горди, че сме обединени от една обща цел на любов и състрадание.
Искаме да благодарим на френската полиция, на ФБР, на САЩ и на Франция. Благодарим на всички онези, които бяха на място заедно с нас, с които си помогнахме по време на този невъобразимо изпитание. Доказахме още веднъж, че любовта засенчва злото.
Всички концерти на Eagles of Death Metal се отлагат.
Да живее музиката, да живее свободата, да живее Франция, да живеят Eagles of Death Metal”.