Столичната полиция проверява информация за инцидент в сградата на Нов български университет.
Разпореждането е на директора на СДВР старши комисар Младен Маринов. В момента се извършва повторна проверка във връзка с появилата се информация, че във вторник вечерта група чужди граждани са влезли в сградата на НБУ. Сигнал за такова нарушение не е подаван в дежурната част на дирекцията и в районното управление, на територията на което се намира университетът. Той се охранява от частна фирма, наета от учебното заведение.
След разпространената по мрежата информация, днес сутринта служители на Шесто РУ са провели разговор на място с охранителите на НБУ, които са отрекли за подобен инцидент. В момента (17 часа на 18 ноември – бел. ред.) се извършва втора проверка, в която ще се търси информация и от отговорника по сигурността в университета.
На този етап не се потвърждават данни за нахлула група от чужди граждани в сградата на учебното заведение, заявяват от МВР.
„В онлайн пространството в последните два дни излязоха и бяха мултиплицирани публикации с невярно съдържание, твърдящи, че на територията на НБУ са се случили набези, че студентите масово не посещават лекции от страх и че в Университета са приети за обучение бежанци. И трите твърдения категорично не отговарят на истината”, съобщиха по-рано от университета.