Съдията заяви, че изтеклите записи са автентични. „Спомням си много добре фактите от тях", заяви тя за тези записи, придобили известност като „Яневагейт". Ченалова отиде в ДАНС, където е призована за преявяване на обвинение, но самата тя не знае какво, съобщи Нова телевизия.
Преди седмица гръмна скандал след като в публичното пространство се появиха поредица от записи на разговори между Ченалова и бившата вече шефка на Софийския градски съд Владимира Янева. Ясно се чува как "по заповед на Бойко" Янева е трябвало да бъде "опраскана" от главния прокурор Сотир Цацаров.
Разговорите са от февруари в разгара на аферата "Червеи". Заради нея Янева беше обвинена за подписване на безконтролен брой специални разузнавателни средства за по-дълъг от законовия срок време.
Във вторник премиерът Бойко Борисов също коментира записите. "Две каки се събрали и си говорят. Да коментираме незаконни неща означава да толерираме незаконните действия", заяви той.
Междувременно от прокуратурата съобщиха, че Румяна Ченалова е привлечена в качеството си на обвиняема по длъжностно престъпление по случая „Соло". Спрямо Ченалова по това производство прокуратурата е взела мярка за неотклонение „Подписка".