11 приятели празнували рождения ден на млада жена от компанията. За съжаление, те избрали най-неподходящото време и място за това - петък 13-и, кафене "Ла Бел Екип" във френската столица Париж. Те попаднали в центъра на нападението на терористите от "Ислямска държава" и част от тях били избити, сред тях и 35-годишната рожденичка, съобщава "Дейли Мейл".Компанията се събрала за рождения ден на Худа Саади - сервитьорка от близкото "Кафе де Анж". Младата жена била заедно със сестра си - Халима, която била майка на две деца, и двамата им братя Халед и Башир. Всички те са с тунизийски произход.

Худа и Халима били убити, когато терористите открили огън по клиентите в кафето. Братята им, които оцелели по чудо, се втурнали да ги спасяват. Друг тунизиец - Карим, също се опитал да им помогне да оцелеят: "Коленичих в кръвта и я държах, казах й "Не се страхувай". Дишането й беше тежко, сякаш хъркаше, не знам дали ме видя. Никой нищо не можеше да направи". Той се опитал да направи сърдечен масаж на сестрите, но било напразно.

Едната починала на пода в кафенето, а другата, която била простреляна в главата, починала по-късно в болницата.

"Бях вътре, когато те дойдоха и започнаха да стрелят по терасата и вътре. Легнах на земята по корем, надявайки се да избегна куршумите. Когато чух, че вече не стрелят, си вдигнах главата, но те започнаха пак да стрелят и аз се скрих. Продължи общо една минута, но беше много дълга. Тогава излязох от ресторанта и всички бяха мъртви или ранени", каза още Карим.

Общо 19 души загинаха при стрелбата в "Ла Бел Екип". По-голямата част от тях са от празнуващата компания, включително пет души от персонала и шестима техни приятели.

Жертвите са предимно млади и съвременни хора. Сред тях е 27-годишната мексиканка Мишели Гил Жаймез, която преди дни се сгодила за италианец.

Лудовик Бумбас беше обявен за герой, след като се хвърли да спасява приятелката си Клои Клемен. Той пое куршуми с тялото си и загина. Клои е в болница и е в шок и, по думите на нейни приятели, постоянно повтаряла името му. Собственикът на кафенето, който я посетил в болница, каза, че тя била на морфин и едва говорела. "Чувстваше се виновна, защото Лудовик умря заради нея. Не спираше да повтаря името му отново и отново", каза той.

В компанията, празнуваща рождения ден, били още румънската двойка Лакримиоава Поп и Киприан Калциу, Хиацинт Кома, Джамила Худ, Гуилам де Трамп, Ромейн Феуикладе и Рене Бишон. Всички те загинали.