Пламен Господинов, чиято кола бе взривена снощи в Пирдоп, както първо БЛИЦ съобщи, направи сензационни разкрития пред БЛИЦ. Той твърди, че преди местните избори, на които е бил кандидат за кмет за община Златица, е бил заплашван от бизнесмена Даниел Григоров от Своге. Стряскащото е, че Господинов е категоричен, че зад гърба на Григоров стои червеният депутат Кирил Добрев и отправените закани са под негово давление.Историята е следната: Пламен Господинов, който предния мандат е бил заместник-кмет на община Пирдоп, получил телефонно обаждане с молба за среща за осигуряване на работа. Обадил се Даниел Григоров. Това станало, докато Господинов е бил заместник-кмет в Пирдоп. Григоров имал фирма, която е строителна, и отдавал техника под наем. Когато Господинов и Григоров се срещнали, вторият заплашил първия, тъй като съпругата на Господинов дължала 30 хиляди лева за наета от Григоров техника. Към момента почти цялата сума е изплатена, твърди нашият източник. 

Отделно от това, Кирил Добрев и Даниел Григоров не искали и не одобрявали кандидатурата на Господинов за кандидат за кмет на Златица от квотата на БСП, тъй като в общината имало огромни финансови нарушения и през целия минал мандат единствено фирми, свързани с депутата и бизнесмена изпълнявали поръчките. Там освен паричните баталии, масово не се спазвал Законът за обществените поръчки. След като червените избрали друг човек за свой кандидат, Господинов излязъл да се бори за градоначалник от името на местна коалиция. 

Кирил Добрев дал материал, който е публикуван в българска медия. В този материал червеният депутат заявил, че Пламен Господинов е откраднал парите по проект за водния цикъл на община Пирдоп. Заради това Господинов е предприел съдебни действия. Той твърди, че съпругата му също е била заплашвана многократно от протежето на Кирил Добрев - Даниел Григоров. На въпрос кой е взривил снощи пред дома колата му, Пламен Господинов заяви, че има подозрения, но ще изчака следствието да си свърши работата.