По време на специалната операция в северното парижко предградие Сен Дени са убити двама предполагаеми джихадисти. Между тях има и жена, която се самовзривила с жилетка с експлозиви, съобщават полицейски източници.
Военни патрулират по улицата, заедно с тежко въоръжени полицаи, които открили огън в апартамент в парижкото предградие Сен Дени.
Двама души в апартамента са били убити, включително жена, която се самовзривила. Трети човек все още се намира в жилището.
По време на операцията са ранени трима полицаи. Извършени са и три ареста, но няма информация за самоличността на задържаните.
Местен жител разказа пред АФП, че чул изстрели. „Шумът беше като от гранати, а после отново се започнаха изстрелите”, разказа той.
„Чух огън от картечница”, каза от своя страна таксиметров шофьор. „Излязох от колата, а маскирани полицаи дойдоха и ми казаха веднага да се махам”, продължи с разказа мъжът, станал случаен свидетел на спецакцията в северното предградие, започнала на зазоряване. На местните жители е било забранено да напускат домовете си, а всички магазини, училища и други обществени места са затворени.
По-рано беше съобщено, че по време на специалната операция в северната част на Париж е убит случаен минувач. Мъжът минавал по улицата, когато се разгоряла престрелка в северното парижко предградие Сен Дени.
По информация на радио „Европа 1” операцията вече е приключила, а ситуацията е спокойна. Предградието, в което се проведе акцията, е отцепено от полицията, а по данни на АФП на мястото са разположени френски военни. Полицейските акции продължават в няколко части на страната.
Според агенция „Франс прес” видео позволило на полицията да установи, че в терористичните актове е участвал още един човек. Така според последните данни в парижките атентати са участвали общо девет души. Двама от тях се издирват.
Кървавата равносметка след безпрецедентните терористични атаки в сърцето на Франция е 129 жертви до момента – повечето млади хора, граждани на различни държави, повечето французи, 352-ма ранени, 99 души в критично състояние.